Over ons

Passie voor plant en mens

Op de kwekerij hebben we een sterke passie voor zowel planten als mensen. Groen verrijkt niet alleen de schoonheid van onze omgeving, maar heeft ook een positieve invloed op ons welzijn en onze levenskwaliteit. Onze missie is daarom niet alleen om hoogwaardige planten te kweken, maar ook om onze klanten te inspireren en ondersteunen. Bij ons kunt u erop vertrouwen dat uw passie voor planten wordt gedeeld en dat u de ondersteuning krijgt die u nodig heeft om uw teelt te laten slagen. Wij zetten nèt dat stapje extra!

De grondleggers

1 Oktober 1987 werd Kwekerij Maarten Bloemen V.O.F. opgericht door Maarten en Jacqueline Bloemen. Na 10 jaar werken met een vrij uitgebreid assortiment, met onder andere eindproducten, werd in 1997 besloten volledig over te stappen op het zuurminnende heesterpakket. Een volledige focus op uitgangsmateriaal, jongen planten die opgekweekt moeten worden zoals beworteld stek en plantgoed.  Sinds 2000 worden er ook nieuwe gepatenteerde varieteiten aan het assortiment toegevoegd.

De nieuwe generatie

Na verschillende jaren mee te hebben meegewerkt, is Merijn Bloemen in 2018 officieel ingestapt in de kwekerij. Met de intrede van de nieuwe generatie is ook de naam Kwekerij Maarten Bloemen in 2022 aangepast naar Bloemen Young Plants. De toekomstplannen zijn ambitieus. Vastbesloten om de kwekerij voortdurend te blijven ontwikkelen op het gebied van kwaliteit en ontzorgen, wordt er iedere dag gewerkt aan het overtreffen van de verwachtingen van de klant. De nadruk ligt op innovatie en duurzaamheid. Een breed assortiment van prachtige, innovatie gewassen blijven ontwikkelen en produceren en daarbij vooroplopen in duurzaamheid, daar ligt onze passie. En dit delen we graag met de wereld!

Het team

Het team is de ruggengraat van het bedrijf. Gedreven door een gedeelde passie voor groen en klanttevredenheid, zetten onze medewerkers zich elke dag opnieuw met enthousiasme in. Bij Bloemen Young Plants geloven we dat de betrokkenheid en motivatie van de medewerkers cruciaal zijn voor het bereiken van de doelen en het verwezenlijken van de visie.

Samen vormen we een hecht team dat vastbesloten is om te blijven groeien en bloeien. En daar zijn we trots op!